Dus een week van vitaliteit?  Een week vitaal en dan hoppa, terug in oude patronen? Als jij bent zoals ik, doe je pas iets als je echt helemaal overtuigd bent van het nut. Een kreet zoals  ‘bewegen is goed voor je’, werkt voor mij niet. Ik ga daardoor mijn gedrag niet aanpassen. Voor mij is het dan eerder een tijdelijke actie waardoor het na 2 weken uit mijn dagelijks ritme is verdwenen.

Maar misschien staat er wel een extra schaal fruit in de kantine 😉 Niks mis mee natuurlijk. 
Vooral als je iets leuks wilt doen voor je medewerkers. Als extraatje. Ter vermaak. Ontspanning. Of om de gespreksonderwerpen meer afwisseling te geven.
Misschien heeft jouw organisatie ook wat leuks gepland. Yogales, stoelmassages, sportmomenten of mindset workshops.

Wil je als werkgever echt impact maken op de vitaliteit van je medewerkers dan is er natuurlijk meer nodig dan dat. Een strategisch plan. Plus daadwerkelijke implementatie van dat plan. Want gedragsverandering, dat wordt vreselijk onderschat.

Daarnaast kun je niet zomaar standaard oplossingen of programma’s loslaten op jouw medewerkers. Elk bedrijf is namelijk anders en heeft andere oplossingen nodig.

Plus, hoe vaak heb ik medewerkers niet horen zeggen: ‘Komt het management weer met iets nieuws wat niet wordt doorgepakt.’

Herkenbaar?
En wil jouw organisatie het beter doen dan dat? Ik help je graag verder! Want een vitale organisatie betekent niet alleen gezondere werknemers, maar ook een hogere productiviteit en een lager ziekteverzuim.